به مناسبت 7 سپتامبر، روز دوستداران آبجو، حقایق جالبی را در مورد این نوشیدنی گوارا تهیه کردیم که شاید تاکنون نشنیده باشید، پس با ما همراه باشید.
آیا میدانستید؟
- ماءالشعیر بعد از آب و چای، سومین نوشیدنی محبوب دنیاست [1].
- جمهوری چک بیشترین مصرف سرانه ماءالشعیر در جهان را دارد و چین در کل بیشترین ماء الشعیر را مصرف میکند [4].
- قدیمیترین طرز تهیه شناخته شده مربوط به یک ماء الشعیر 4000 ساله است که توسط سومریها تهیه میشده است [2].
- ماء الشعیر به قدمت تاریخ بشر است. پخت و نوشیدن ماء الشعیر به قبل از زبان نوشتاری برمیگردد [6].
- بر اساس باورهای قدیمی، به جنگجویان وایکینگی که میتوانستند پس از مرگ، خود را به والهالا (بهشت موعود) برسانند، ماء الشعیر هدیه داده میشد [7].
- قدیمی ترین ماء الشعیرسازی جهان که به طور مداوم کار میکند، در صومعه Weihenstephan واقع در بایرن، آلمان واقع شده است. راهبان بندیکتین در Weihenstephan در سال 1040 میلادی شروع به پخت ماء الشعیر کردند [12].
- قدیمیترین شواهد تاریخی در مورد تولید آبجو که به 3500 سال قبل از میلاد باز میگردد، در غرب ایران یافت شده است. آزمایشهای شیمیایی کوزههای سفالی قدیمی، حاکی از آن است که ماء الشعیر 3500 سال قبل از میلاد در این منطقه تولید میشده است[7] [13] [14].
- در قرون وسطی، ماء الشعیر جزئی از رژیم غذایی مردم بود [7].
- در اروپای قرون وسطی، راهبان کاتولیک در طول چهل روز روزه بزرگ اغلب "روزه ماء الشعیر" میگرفتند. آنها هیچ غذایی نمیخوردند و فقط از ماء الشعیر که آن را "نان مایع" مینامیدند کالری دریافت میکردند [10].
- نینکاسی، الهه ماء الشعیری بین النهرین بود و گفته میشد که هنر تهیه ماءالشعیر را به بشرآموخته است. تننت، الهه مصری ماء الشعیر و همچنین زایمان بود [7].
- مصر باستان به شدت به ماء الشعیر وابسته بود، زیرا ویتامینهای لازم برای بدن را تأمین میکرد و از آب نیل سالمتر بود [7].
- در سال 2001، برخی از مدارس بلژیک شروع به سرو ماء الشعیر برای دانشآموزان در وعده ناهار به عنوان یک جایگزین سالم برای نوشابه و لیمونادهای شکردار به منظور مقابله با چاقی در کودکان کردند [8].
- لیوان آبجو خود را کج کنید تا ببینید آیا کف به کنار آن میچسبد یا خیر. اگر چنین شود، آن را "توری بروکسل" مینامند، که برخی آن را نشانهای از ماءالشعیر با کیفیت بالا و لیوانهای تمیز میدانند.
- در سال 1963، هاینکن بطریهای ماء الشعیری تولید کرد که میتوانست به عنوان آجر شیشهای برای ساخت خانه به کار رود. هدف از این کار، از بین بردن زباله ها و تهیه مصالح ساختمانی ارزان قیمت برای مناطق کم درآمد بود [9].
- حبابهای ماءالشعیر بر خلاف جاذبه زمین حرکت میکنند! محققان استنفورد دریافتند که حبابهای ماء الشعیر یک حلقه خنثی کننده گرانش ایجاد می کنند؛ به این صورت که حبابها در مرکز به سمت بالا میروند زیرا کشش اصطکاک در آن قسمت، از سطح شیشه کمتر است و از طرف بیرون با شلوغ شدن قسمت بالا، پایین میآید [3].
- آیا میدانید ماءالشعیر حاوی مقادیر زیادی مواد معدنی و ویتامین است؟ ماء الشعیر حاوی ویتامینهایB1،B2 ،B6 و B7 (بیوتین) است و طبق نظر دانشمندان، ویتامین های گروه B به بهبود تمرکز، حمایت از تشکیل گلبولهای قرمز خون، تأثیر مثبت بر سیستم قلبی عروقی و تحریک متابولیسم میانجامد و به سیستم عصبی کمک میکند تا به درستی کار کند [5].
- آبجو کلاسیک جوجو به سبک پیلسنر تهیه میشود. پیلسنر، یکی از معروفترین سبکهای ماء الشعیر، نوعی لاگر کمرنگ یا بور است که به دلیل رنگ طلایی آن، متمایز است [6].
- نام پیلسنر از شهر پیلسن (Plzeň) در جمهوری چک گرفته شده که در آن برای اولین بار در سال 1842 توسط ماء الشعیرساز باواریایی جوزف گرول، ساخته شد. شهر Plzeň همچنان اولین لاگر طلایی اصل را تا به امروز تولید میکند [15].
- آب گندم (ویتبیر)، به دلیل فیلتر نشدن و میزان بالای گندم، دارای ظاهری بسیار کم رنگ و کدر است. انواع دیگر ویتبیر نسبتاً خشک هستند اما به طور کلی، طعم کمی شیرین و عسل مانند دارند. همانطور که از نام آن پیداست، نسبت مقدار گندم آن در مقایسه با مقدار مالت جو بیشتر است [16].
- نوشیدن آب گندم، خطر التهاب عضلانی را 20-30٪ کاهش میدهد. در واقع، دانشمندانی که این تحقیق را انجام دادند، گزارش دادند که آب گندم در مقابله با التهاب عضلانی موثرتر از داروهای ضد انعقادی غیراستروئیدی (به عنوان مثال Advil) است. همچنین احتمال ابتلا به سرماخوردگی بعد از دویدن را به یک سوم کاهش میدهد [11]
برای سفارش محصولات سلامت محور جوجو، میتوانید از جوجوشاپ استفاده کنید.
منابع
- Nelson, Max. The barbarian's beverage: a history of beer in ancient Europe. Routledge, 2005.
- Sewell, Steven L. "The spatial diffusion of beer from its Sumerian origins to today." The Geography of Beer. Springer, Dordrecht, 2014. 23-29.
- https://news.stanford.edu/pr/2004/bubbles317.html
- Colen, L. and Swinnen, J. (2016), Economic Growth, Globalisation and Beer Consumption. J Agric Econ, 67: 186-207.
- Charles W. Bamforth (15 April 2008). Beer: Health and Nutrition. John Wiley & Sons. p. 137. ISBN 9781405147972.
- Barth, Roger. The Chemistry of Beer. Hoboken, NJ: John Wiley & Sons, 2013.
- Unger, Richard W. Beer in the Middle Ages and the Renaissance. Philadelphia: University of Pennsylvania Press, 2004.
- Osborn, Andrew. "School Dinner? Mine's a Lager, Please." Guardian, June 21, 2001. Accessed: April 24, 2018.
- Smith, Annabelle K. "When Heineken Bottles Were Square." Smithsonian.com, May 15, 2013. Accessed: April 24, 2018.
- "Man's Lenten Diet: 'Liquid Bread,' Also Known as Beer" NPR, heard on "Morning Edition," April 4, 2011. Accessed: April 25, 2018.
- Johannes Scherr, David C. Nieman, Tibor Schuster, Jana Habermann, Melanie Rank, Siegmund Braun, Axel Pressler, Bernd Wolfarth, Martin Halle. Non-Alcoholic Beer Reduces Inflammation and Incidence of Respiratory Tract Illness. Medicine & Science in Sports & Exercise, 2011
- "History." Weihenstephaner. Accessed: April 25, 2018.
- McGovern, Patrick, Uncorking the Past, 2009, ISBN 978-0-520-25379-7. pp. 66–71.
- "Jar in Iranian Ruins Betrays Beer Drinkers of 3500 B.C." The New York Times. 5 November 1992. Retrieved 10 November 2010.
- Rail, Evan. "On The Founding Of Pilsner Urquell." Brewery History Society Journal 149 (2012).
- Jackson, Michael (10 August 2000). Pocket Guide to Beer (Hardcover) (7 ed.). Running Press. p. 208. ISBN 978-0-7624-0885-6.
شما هم می توانید در مورد این خبر نظر بدهید
افزودن نظر جدید